Зарежда 0 / 100%

ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2019/2020 ГОДИНА

Официалното откриване на новата учебна година ще се проведе на 16.09 от 10:00 часа.

XI ОУ "Елин Пелин" се присъединява към инициативата "НАДЕЖДА ЗА ЙОРДАНА ВМЕСТО ЦВЕТЕ", с която приканваме родителите да дарят средства, вместо цветя.„Ако искаш да построиш кораб, не започвай да караш хората да събират дъски, да разпределяш работата и да даваш заповеди. Вместо това ги научи да копнеят за огромното и безкрайно море.“

Антоан дьо Сент Екзюпери

Онова, което сме научили в училище, ни дава знания и мъдрост. Знанието се променя, развива се и се усъвършенства. А мъдростта е вечна, тя усъвършенства човека. Истинският учител е този, който има великата мисия да отвори широко вратите на познанието и мъдростта.

Историята на 11 ОУ училище започва от учебната 1966 година с 32 учители, 24 паралелки и 815 ученика. Това е първото училище в региона, което през 1970 – 71 година преминава към целодневна организация на обучение.

Първото училище в Перник, което въвежда 5 дневна работна седмица.

На 19.06.1992 година училището е преименувано от "Максим Горки" на "Елин Пелин".

Педагогическата колегия е амбициозна, с реализирани високи резултати в учебно–възпитателния процес, с отлична квалификация и методическа подготовка. През годините преподавателите от 11 ОУ са носители на различни награди и получават редица ордени: "Кирил и Методий", "Кирил и Методий" 1 степен, награди в чест на 24 май. През 2000 година преподавателят по ФВС Таня Борисова, организира и провежда Международния Олимпийски ден в нашия град. Отговаря и участва в организацията на 4 летни и 3 зимни Олимпийски игри.

Високите професионални постижения на педагогическия колектив през годините са плод на обмяната на опит, откритите уроци, изследователската и творческа работа на МО, посещенията на квалификационни курсове и семинари, както и на традицията училището да е в крак с новостите в образователната сфера. Многократно училището е посещавано от чуждестранни делегации. Било е обект за разпространения на педагогически опит от страна на МОН. Неколкократно педагогическият колектив е награждаван по случай Деня на града за високи професионални успехи.

Наши възпитаници през годините са се представяли отлично в телевизионни състезания, международни конкурси, изложби и спортни изяви. Учениците са печелили призови места във всички спортове, носители са на много медали, извоювани в леката атлетика, спортната гимнастика, борбата, футбола, зимните спортове. Две поредни години училището печели първо място на Общинския преглед на ученическото певческо изкуство. Първо място и почетна грамота за наши ученици, участвали в конкурс за рисунки в Япония и Китай. Получаваме медал и грамота за възпитаници на училището, участвали в кукерските карнавални игри. Традиционно е класирането на 11 ОУ в областни кръгове на олимпиади по различни учебни дисциплини.

Адрес:

град Перник 2304
улица Минск №1


Електронна поща:

elpelin@abv.bg
Телефони:

076 670310
директор

076 670320
заместник-директори

076 670340
канцелария

Длъжностно лице по защита на данните:
Велин Венков Койчев
0886395290
kojchev@gmail.com
WEB Design and Development
ArtDesign Creative Studio