Зарежда 0 / 100%

На 27.03.2019г. в 11-то ОУ „Елин Пелин“ се проведе ученическото съзтезание по история. То беше посветено на 90-годишнината от обявяването на Перник за град.На 27.03.2019г. в 11-то ОУ „Елин Пелин“ се проведе ученическото съзтезание по история. То беше посветено на 90-годишнината от обявяването на Перник за град.

Учениците от 6-ти и 7-ми клас бяха разделени на два отбора-„Миньори“ и „Сурвакари“. Те отговаряха на въпросите на учителката по история-госпожа Анелия Кирилова.

Надпреварата протече в 7 кръга. В 1-ви кръг играчите се съзтезаваха кой пръв да отговори. Във 2-ри кръг отборите избираха по един представител, който да отговаря. В следващите кръгове разпознаваха обекти от снимки, редяха пъзели и рисуваха. В последният кръг със завързани очи участниците трябваше да подредят определени думи.

Играта беше много оспорвана, но „Миньорите“ победиха с една точка.

Сред гостите бяха госпожа Вяра Церовска-кмет на град Перник, кметът на квартал „Изток“ Емил Костадинов, госпоспожа Емилия Плякова-директор на училището, учители и други.

Ето какво мисли за инициативата на нашето училище и ползата от такива мероприятия госпожа Церовска: „Това беше едно много хубаво представяне на учениците от вашето училище и на учителката госпожа Кирилова, която е направила това съзтезание с много енергия, вдъхновение, дух, с много отговорност и познание и с много обич за нашия град. Ползата е, че и тези, които участват и ние, които слушаме и се радваме наистина на това, което направиха съзтезателите, всички ние разбрахме колко истинска, голяма важност има Перник за България, колко първи неща са се случили тук, каква древна история има, с която всички можем да се гордеем“.

1

2

Адрес:

град Перник 2304
улица Минск №1


Електронна поща:

elpelin@abv.bg
Телефони:

076 670310
директор

076 670320
заместник-директори

076 670340
канцелария

Длъжностно лице по защита на данните:
Велин Венков Койчев
0886395290
kojchev@gmail.com
WEB Design and Development
ArtDesign Creative Studio